Waar moet je op letten bij het kiezen van je trouwschoenen?

Misschien wel het laatste waar we over nadenken zijn de schoenen die we op de belangrijke dag gaan dragen. Toch wil elke bruid een eyecatcher schoen aan op de bruiloft en is dit vaak niet zo makkelijk te vinden. Maar, wat past er nu het beste onder een bruidsjurk? Wij zetten het voor je op een rijtje. Natuurlijk ben je vrij om te dragen wat je zelf mooi vind, maar uit ervaring is dit wat onze bruiden kiezen. #ArmelBrides 


Voor de ceremonie valt de keuze snel op deze items: Bow heels wit en nude, Selma heels wit en beige, Freya heels met een extra touch of glamour. Deze hakken hebben veelal een dunne hak. De hakhoogtes verschillen tussen 7 en 10 centimeter. Dit is prima te dragen onder een jurk voor je verloving of ceremonie. Of om te combineren onder een leuke outfit voor een feestje. 

Bij een compleet embellished bruidsjurk of een redelijk brede en zware jurk kiezen de meeste bruiden vaak voor een wat bredere en/of lagere hak voor extra comfort. De keuze gaat dan uit naar Ceren heels, Asude heels en Selma heels met een blokhak. Deze hakken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. 5 centimeter, 7 centimeter en 10 centimeter. Kijk dus voor jezelf wat jij fijner vind. 

Houd er ook rekening mee dat je voeten na een hele avond dansen en feesten moe kunnen worden. Handig is dan om een backup schoen mee te hebben waarnaar je kan switchen op het moment dat je het nodig hebt. Wij raden in dit geval de Esra Sandals White aan of de Canan sandals White. Beide elegant, maar comfortabel zonder hak. 

Tijdens het kiezen moet je voor jezelf nagaan wat je belangrijk vind. Zijn de schoenen zichtbaar onder je jurk? Wil je een eyecatcher of liever zeker zijn en een brede hak kiezen? Heb je een back up schoen nodig of niet? Als je hierop het antwoord hebt dan is de keuze snel gemaakt! 

Volgende week meer.. 

Love, 

Melike van Armel